LIDO: Vă rugăm călcați iarba

Cu ocazia programului City Celebration, te invităm, începând cu 6 octombrie, ora 18, până pe 8 octombrie, ora 22:00, să te bucuri în mod creativ și responsabil de spațiile verzi din Piața Victoriei. Zi de zi, piața este un loc de tranzit. LIDO, în schimb, va crea un context propice pentru interacțiune și relaxare chiar în perimetrul spațiilor verzi.

LIDO este un proiect temporar care va aduce în spațiul verde din Piața Victoriei mai mulți colaci gonflabili care, datorită greutății reduse, nu vor lăsa urme. LIDO este gândit pentru a fi flexibil, neavând reguli stricte, încurajând spontaneitatea și apropierea responsabilă de spațiul verde.

Vino alături de noi chiar în seara inaugurării, pe 6 octombrie, după ora 18, sau vizitează instalația în zilele de 7 și 8 octombrie, între 10:00 și 22.

Chiar dacă te poți bucura de spațiul creat de LIDO în voie, te invităm să ni te alături și în cadrul unor activități special gândite pentru ocazie:

7 - 8 October

10:00 - 22:00 Vizitează instalația temporară și bucură-te de ea în modul în care îți pică bine, dar responsabil

11.00–13.00 – Atelier de creație pentru copii - De-a arhitectura
Atelier de ideație pentru copii cu scopul de a reimagina spațiul verde din jurul sculpturii Lupoaica. Participarea se face doar pe baza de înscriere.
Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici, pentru 7 octombrie: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/707/details și aici, pentru 8 octombrie: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/708/details, în limita celor 20 de locuri disponibile pentru fiecare atelier.

13.00–14.00 – Yoga cu Julyfy
Vino la o sesiune de yoga cu Julyfy, destinată atât începătorilor cât și practicanților cu experiență. Te încurajăm să-ți aduci salteaua de yoga. Nu uita că ai nevoie de haine confortabile și o sticlă cu apă.

14.00–15.00 – Picnic în familie
Toată lumea, cu mic cu mare, este invitată. Vino cu pătura de picnic și coșul de bunătăți. Aceasta este șansa ta de a utiliza spațiul verde așa cum ar trebui, ca un bun comun. Noi vom oferi vata de zahăr.

LIDO este un proiect creat de Anna Gallego și Gonzalo, adus în România de BETA prin intermediul LINA.
Ana Gallego este un designer urban și cercetător la Urban Sciences Lab IAAC, unde se ocupă de proiecte ce mizează pe inovație și sustenabilitate.
Munca ei este susținută și promovată de o serie de organizații, evenimente și festivaluri renumite precum New European Bauhaus, Mostra di Architettura di Venezia, MODEL: Festival de Arquitecturas, Barcelona Architecture Week, Kosovo Foundation of Architecture și Beta - bienala timişoreană de arhitectură
În trecut, Ana a lucrat cu mai multe firme de arhitectură și urbanism: AMB: Metropolitan Area of Barcelona, Miralles Tagliabue EMBT, Sol89 Arquitectos, Pargade Architectes.

LIDO este parte dintr-o inițiativă amplă derulată prin platforma LINA, initiațivă care reunește trei proiecte internaționale selectate prin platforma LINA, în cadrul căreia BETA este membru activ. Inițiativa de ansamblu urmărește, prin intermediul proiectelor selecționate, să ridice întrebări relevante și să încurajeze gândirea creativă pentru a reimagina utilitatea spațiului public, cu aplicabilitate în Piața Victoriei.

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.