Oportunități de carieră 14 Martie 2024

Hai în echipa Beta!

Echipa Beta caută un manager de evenimente și un manager administrativ

Căutăm un manager de evenimente și un manager administrativ care să ni se alăture full time în proiectul Beta - bienala timișoreană de arhitectură, la biroul nostru din Timișoara.

Beta este un proiect cultural al Filialei Teritoriale Timiș a Ordinului Arhitecților din România, organizat de o echipă dedicată. Ediția din 2024 marchează cea de-a cincea ediție, având o influență euroregională și o componentă de colaborare la nivelul țărilor învecinate - Serbia și Ungaria. Beta este recunoscută pentru promovarea talentelor emergente și pentru facilitarea dialogului și colaborării în domeniul arhitecturii și culturii spațiale.

Manager evenimente

Ce e de făcut?

- Dezvoltarea și implementarea programului de evenimente Beta, împreună cu echipa și partenerii.

- Design și strategie de evenimente. 

- Monitorizarea implementării programului și buna desfășurare a evenimentelor.

- Organizarea/managerierea/pregatirea locațiilor de eveniment pentru a facilita desfășurarea lor.

- Monitorizarea/managerierea colaboratorilor externi pentru fiecare eveniment în parte.

- Lucru predominant de la birou,cu posibilitatea de a lucra flexibil sau remote.

Pe cine căutăm?

Pe tine, dacă 

- Ai experiență cel puțin 1-2 ani în proiecte, în special management de proiecte culturale sau artistice.

- Ești o persoană organizată și foarte atentă la detalii.

- Ai experiență de lucru în domeniul arhitecturii, sau te pasionează acest domeniu.

- Poți gestiona multiple sarcini simultan.

- Ești sigur/ă pe tine și poți lucra cu un grad mare de autonomie pe task-uri. 

Manager Administrativ

Ce e de făcut?

- Gestionarea administrativă a procesului de organizare a Bienalei, inclusiv pregătirea dosarelor de decont.

- Contabilitate primară.

- Coordonarea comunicării interne și externe în ceea ce privește aspectele administrative.

- Colaborarea strânsă cu membrii echipei și cu echipa filialei teritoriale Timiș a Ordinului Arhitecților din România, organizație din care face parte Beta.

- Lucru predominant de la birou,cu posibilitatea de a lucra flexibil sau remote.

Pe cine căutăm?

Pe tine, dacă 

- Ai experiență anterioară în proiecte, în special proiecte culturale sau artistice.

- Ești o persoană organizată și foarte atentă la detalii.

- Poți gestiona multiple sarcini simultan.

- Ești sigur/ă pe tine și poți lucra cu un grad mare de autonomie pe task-uri. 

- Te descurci în Office Suite.

Cum aplici?

Trimite CV-ul și scrie-ne câteva rânduri despre ce te motivează să te alături echipei noastre la contact@betacity.eu. Păstrează subiectul simplu și direct: "Aplicare Manager Evenimente - Beta"/"Aplicare Manager Administrativ - Beta". 

Despre Beta - bienala timișoreană de arhitectură

Beta este principalul eveniment de arhitectură din vestul României, cu o influență euroregională, având o componentă de colaborare la nivelul țărilor învecinate – Serbia și Ungaria. O parte importantă a conexiunilor internaționale este asigurată de apartenența Beta la comunitatea LINA, o rețea care conectează instituțiile relevante cu practicieni și gânditori emergenți care lucrează la intersecția dintre arhitectură și alte domenii legate de cultura spațială: aceasta își propune să promoveze talentele în devenire.

Beta articulează o serie de acțiuni, proiecte, evenimente și expoziții în jurul a 3 piloni: Educație, Profesie și Oraș. Ceea ce propunem este o arhitectură a acțiunii, definită de dorința de a fi proactiv, de a colabora, de a intra în dialog și de a relaționa. De a înțelege, până la urmă, harta completă și complexă a mediului construit. Ne dorim să promovăm interacțiunea dintre diferite entități, înainte de a vorbi despre intervenții concrete. Propunem dialog în locul declarațiilor, colaborare în locul izolării, procese în locul evenimentelor punctuale.

Structura bienalei

Beta Awards

Premiile Beta 2024 reprezintă principalul eveniment al categoriei Profesie, care susține și promovează arhitectura de calitate și profesioniștii care contribuie la îmbunătățirea mediului construit, fiind concepută ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Premiile Beta 2024 vor avea, ca și expozițiile-concurs de până acum, un caracter euroregional, prin deschiderea concursului la nivelul celor 3 țări vecine: România, Ungaria și Serbia. Organizarea concursului în acest format se bazează pe similaritățile de context la nivelul celor 3 țări, încurajând participarea la o scară mai largă și contribuind astfel la dezvoltarea unui dialog multilateral despre viitorul profesiei.

Pe lângă cei 10 ani de activitate a echipei Beta, ne propunem să celebrăm în 2024 și producția de arhitectură de calitate din ultimul deceniu. Premiile Beta vor putea oferi o imagine de ansamblu asupra proiectelor remarcabile ale ultimei decade.

Expoziție de curator

Tema fiecărei ediții de bienală se reflectă cel mai puternic în expoziția de curator, care reprezintă rezultatul unei cercetări aprofundate și care expune o temă relevantă pentru relația dintre arhitectură, oraș și societate.

Efortul curatorial al fiecărei ediții urmărește setarea unui discurs racordat la teme relevante din plan internațional, interpretându-le prin si pentru unicitatea contextului local și hyperlocal.

Bienala timișoreană de arhitectură Beta 2024 este un proiect prioritar al Ordinului Arhitecților din Romania, finanțat prin timbrul de arhitectură și cofinanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.


Noutăți similare