Noutăți 03 Aprilie 2024

Proiecțiile filmelor Portret Vertical – arhitecți în memoria orașului sunt acum la Cinema Timiș!

Proiectul „Portret Vertical – arhitecți în memoria orașului” este o incursiune inedită și captivantă în istoria construită a Timișoarei, rememorând contribuția unora din cei mai valoroși arhitecți ai săi.

Conceput ca o serie de mărturisiri colocviale în fața camerei de filmat, proiectul prezintă biografia și lucrările lui Mihai Botescu, Vasile Oprișan, Radu Radoslav, Silvia și Radu Grumeza, Hans Fackelmann, Vlad Gaivoronschi și Mihai Opriș. Primele cinci episoade, deja realizate, vor fi proiectate la Cinema Timiș după programul de mai jos, între martie și iulie 2024, fiecare proiecție fiind urmată de discuții cu protagoniștii filmului.

Seria de filme documentare este inițiată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala teritorială Timiș, sub coordonarea arhitectelor Oana-Sofia Sârbu și Georgiana Ghiura și a regizorului Grațian Gâldău, și este prezentată în colaborare cu Cinema Timiș.

Proiectul Portret Vertical – arhitecți în memoria orașului este un proiect inițiat de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș și susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.


Noutăți similare