Concursuri 21 Septembrie 2023

Concurs Piața Victoriei

Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Timiș, alături de Autoritatea Contractantă – Municipiul Timișoara a anunțat lansarea Concursului Internațional de Soluții „Piața Victoriei, Timișoara”.

Piața Victoriei este cea mai nouă dintre piețele istorice din Timișoara, dezvoltarea acesteia a început în prima parte a secolului XX, după demolarea zidurilor cetății. Aceasta a funcționat ca un bulevard principal cu două promenade Corso și Surogat, despărțite de covoarele florale și totodată, de diferențele de clasă socială. Deși este cea mai recentă piață istorică, aceasta are cea mai mare încărcătură simbolică și emoțională din oraș.

Piața Victoriei a devenit complet pietonală abia în 1989, odată cu scoaterea tramvaiului. În ultimii ani au fost realizate câteva intervenții fragmentate de întreținere, reparații și amenajări locale, dar geometria pieței a rămas neschimbată din 1989.

Scopul concursului este formularea unei soluții de amenajare a pieței respectoasă față de patrimoniul construit, spațiul verde și față de memoria simbolică și afectivă a locuitorilor orașului față de acest spațiu.

Pentru mai multe informații despre concurs vă rugăm să consultați linkul atașat.


Noutăți similare